Wat heb je nodig wanneer je met macrame begint?

Creadoodle macrame wall hanging

Hoi, wat ontzettend leuk dat je wilt beginnen met macrame!
Om met macrame te beginnen heb je maar een paar dingen echt nodig! Het belangrijkst zijn een stok om een wandkleed aan te maken, of een ring voor een plantenhanger, touw of koord en natuurlijk een schaar om de koorden te knippen
Wij vinden een kledingrek super handig om je project aan op te hangen omdat de meeste kledingrekken in hoogte verstelbaar zijn. Voor de kleinere projectjes is dat minder belangrijk, maar voor de grotere wandkleden is het heel fijn om af en toe de hoogte te kunnen verstellen.
Sommige mensen vinden het leuk om hele kleine digen te maken, micro macrame en in dat geval is een macrame bord erg handig,
Alle opties hierboven kun je vervangen voor wat voor jouw fijn werkt, alles is prima! Het kan een kapstok zijn, een reling, een stoel, noem maar op!

Natuurlijk heb je ook touw of koord nodig (de keuzes die je daarin kunt maken worden binnenkort in een andere blog uitgelegd)
Belangrijk om vooraf te weten is dat koorden snel uitrafelen wanneer je begint ermee te knopen. Wij adviseren om een plakbandje om de uiteinden te plakken tegen het rafelen
Natuurlijk heb je een schaar nodig om de koorden te knippen. Voor de dikkere touwen wil je een goede kwaliteit schaar, wij verkopen deze in onze winkel, plus een meetlint.

Er zijn heeeeeel veel youtube video’s waarin je kunt leren macrameen, wij hebben onze eigen Youtube channel voor de basis knopen en een paar patronen Youtube video’s zijn super om de basis knopen te leren, een video waarin een heel design word uitgelegd vinden wijzelf erg onhandig omdat je telkens terug moet spoelen om weer bij het juiste gedeelte te komen en dat kost veel tijd. Ook is daarin niet altijd aangegeven hoeveel van welk product je nodig hebt en hoe lang te koorden moeten zijn, het grote voordeel van video’s is dat ze gratis zijn. (Er zijn ook zeker goede video’s te vinden hoor, goed zoeken!)

Ondanks dat er goede video’s zijn adviseren wij om een goed patroon te nemen om mee te beginnen. Een patroon in welke staat uitgelegd wat je nodig hebt, hoe lang de koorden moeten zijn, een uitgeschreven stappenplan van begin tot eind, plus een uitgetekend schema voor de knopen en een goede knotguide is ook fijn om ernaast te houden. Uiteindelijk zul je een hoop tijd besparen en geld! Wij raden de patronen aan van@lanaastudio, Zij heeft een grote keuzen in macrame patronen van klein tot XXL in her Shop on Etsy.

-Verstelbaar (kleding)rek
-Macrame bord voor micro macrame
-Stok of ring
-Touw of koord
-Schaar
-Meetlint
-Plakband
-Patroon