Puur katoen of gerecycled katoen, welke is beter?

Puur katoen of gerecycled katoen? Welke is beter? Creadoodle

100% katoen of gerecycled katoen, welke is beter?
Welke is mooier?
100% katoen is natuurlijk puur katoen. Recycled katoen, helaas vaak verkocht als 100% katoen, bevat een groeiend percentage aan gerecycled plastic en polyester.
Recycling plastic is een goed idee voor bijvoorbeeld emmers of andere harde objecten. Wanneer je werkt met vezels vliegen er micro stof vezeltjes rond welke je inademt, wat doet dat met je gezondheid?

Nieuws in Nederland vorige week was dat de afvalverwerkingsbedrijven en recycling bedrijven het grootste deel van het plastic niet kunnen recyclen, ze hebben gewoon geen idee wat ze ermee aan moeten. Het wordt dus grotendeels verbrand. Het lijkt er dus op dat het recyclen van plastic niet ze vriendlijk is voor het milieu en zeker niet voor onze gezondheid, het tegenover gestelde is waar helaas.
En daarbij, welk katoen heb je liever? Welke vind je mooier? En welke is betaaldbaarder?

In de foto zie je links 100% puur katoen en rechts gerecyled katoen Het verschil ligt in de hoeveelheid vezels per streng, plus de heldere, volle en glanzende kleuren van 100% puur katoen vergeleken met de wat stofig doffe uitstraling en vage kleuren van gerecycled katoen. Dit verschil kan komen doordat het percentage plastic in gerecycled katoen moeilijk te kleuren zijn.

Creadoodle heeft een collectie van 100% katoen welke tegen een lagere prijs verkocht wordt vergeleken met veel aanbieders van gerecycled katoen.

Waar kies jij voor?
Laat het aub gezondheid zijn!