Collecties Uitgelegd

Creadoodle katoen is beschikbaar in verschillende collecties in verschillende kwaliteiten en kleuren. Voor alle collecties wordt de dikte aangegeven in mm en wanneer je (bijvoorbeeld) 3 mm besteld, ontvang je ook ongeveer 3 mm. Het is heel lastig om het verschil te zien tussen 0.5 mm. 0.75 mm en 1 mm. Alle fabrikanten gebruiken verschillende maten voor hun producten, wij proberen om zo nauwkeurig als mogelijk te zijn.
Omdat wij voornamelijk natuurlijke producten aanbieden, kunnen de diktes en kleuren elke productiegang iets afwijken.

Creadoodle vindt natuurlijke producten belangrijk! Al onze producten zijn 100% natuurlijk en of 100% gerecycled
Wanneer je met vezels (zoals bijvoorbeeld katoen) werkt, zullen kleine stofdeeltjes loskomen Deze stofdeeltjes zullen niet alleen op de vloer terecht komen, je zult ze ook inademen. Voor ons lichaam is het makkelijk om natuurlijke materialen te verwerken, maar synthetische/kunststof materialen kunnen voor veel problemen zorgen. Dat is waarom wij je adviseren om te kiezen voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen.

Het grootste deel van onze materialen zijn van 100% natuurlijk katoen, OEKOTEX100 katoen of gerecycled OEKOTEX100 katoen. Alle wol in de shop is 100% natuurlijk en organisch geverfd.
We hebben ook een klein assortiment producten welke niet 100% natuurlijk zijn, de metallics. Het is helaas niet mogelijk om deze te maken met natuurlijke producten, we willen ze je echter niet onthouden.

Hieronder kun je meer informatie vinden over onze collecties (beschikbare diktesm kwaliteit en materialen)

BASIC COLLECTIE

De Basis Collectie beid een variatie aan touw en koord gemaakt met 100% natuurlijk katoen, geproduceert in een kleine fabriek in Europa.
De producten in deze collectie zijn een goede keuze wanneer je kiest voor een goedkopere optie. De winding van de natural touwen is iets losser dan die van andere collecties, dat is voor het uitrafelen weer perfect.
Beschikbaar in vele kleuren, 1-ply, 3-ply en gevlochten, van 2 mm tot wel 15 mm dik, klik hier om alle producten in de Basic Collectie te zien

SOFT COLLECTIE

De Soft Collectie is een selectie van hoge kwaliteit koorden en touwen, gemaakt met 100% gerecycled en OEKTOEX100 geproduceerd katoen. Dit betekent dat het katoen geproduceerd is zonder het gebruik van giftige chemische middelen en dat maakt dat het geen schade brengt aan het milieu en jouw gezondheid.
Produced in Europe, deze producten zijn erg zacht en perfect voor macrame, sieraden maken, weven, needle punch en haken.
Beschikbaar in 1-ply en 3-ply, 2,5 mm en 4,5 mm in meer dan 30 prachtige kleuren!
Klik hier om alle produten in onze Soft Collectie te zien.

LUXE COLLECTIE

De producten in onze Luxe Collectie kun je herkennen aan de prachtige kleuren, de stevige winding van de touwen en de super dikke koorden. Deze collectie is de meest gebruikte collectie wereldwijd, en daarvoor is een goede reden. Het is perfect voor macrame en weven, het kamt ontzettend makkelijk en mooi uit, waardoor het de beste keuze is voor een mooie fringe en tassels (ofwel kwastjes).
Al deze producten worden voor ons in Turkije geproduceerd volgens OEKOTEX100 normen.
Klik hier om de producten in onze Luxe Collectie te bekijken.

GIZA COLLECTIE

Ons mooiste product is onze Giza Collectie, 100% Egyptisch katoen. Doordat het handmatig geplukt wordt krijgen de vezels minder te verduren. Dit zorgt ervoor dat ze langer en sterker blijven. Hierdoor kunnen de koorden gemaakt worden met langere fijnere vezels waardoor ze sterker, maar ook zachter en glanzender worden dan met een normale katoen. Het meest luxe bed linnen, handdoeken en kleding is gemaakt met dit prachtige product.
Het is niet altijd makkelijk om hieraan te komen dus ik ben er trots op jullie dit prachtige product te kunnen aanbieden.
Het wordt geproduceerd in Turkije met OEKOTEX100 label, klik hier om alle producten in de Giza Collectie te bekijken.

LUSH COLLECTIE

De producten in de Lush Collectie zijn gemaakt met gerecyclede producten waarvan 95% katoen en 5% andere gerecyclede vezels. Allen geproduceerd in een familiebedrijf in Spanje volgens OEKOTEX100 normen. Dit garandeert dat de producten gemaakt worden zonder schadelijke chemische stoffen en dus geen schde toebrengen aan mens en milieu.
Klik hier om de producten van onze Lush Collectie te bekijken.

BOBBINY COLLECTIE

Alle producten in deze collectie zijn gemaakt van gerecycled katoen. Geproduceerd in Polen met Oekotex 100 label, welke garandeerd dat de vezels vrij zijn van chemische en giftige stoffen en dus geen gevaar opleveren voor het milieu en onze gezondheid.
Beschikbaar in vele kleuren, klik hierom alle producten in onze Bobbiny Collectie te bekijken.

GEKAMD KATOEN

Het grote verschil tussen normaal en gekamd katoen is dat de laatste een tweede proces ondergaat waarin de vezels extra gekamd worden om onzuiverheden te verwijderen. Hierdoor worden tot wel 15% van de vezels verwijderd waardoor alleen de langste en sterkste vezels overblijven Het grote voordeel van gekamd katoen is dat het goede kwaliteit is voor het maken van kleding omdat het heel slijtvast is en tegelijkertijd veel zachter aanvoelt. Ook houd verf beter en blijven de kleuren langer mooi.
Organic Cotton: Cotton guaranteed by the Global Organic Textile Standard (GOTS®) certification. GOTS label, verzekerd de gezondheid van alle mederwerkers in de keten van het vervaardigen van de vezels tot en met de eindgebruiker. Het hoogst mogelijke label dus.
In dit proces worden geen GMO gewassen gebruikt, geen pesticiden en of chemische kunstmesten. Het is gegarandeerd veilig en fair traid voor de producent en iedereen die ermee werkt. Het is het hoogst mogelijke label welke garant staat voor de respect voor mens en natuur.
Detox katoen betekend zonder gifstoffen in de hele productielijn. Geverfd zonder kankerverwekkende en allergene verfstoffen.
Deze collectie is beschikbaar in 0,5 mm, 1 mm, 2 mm en 4 mm. Prachtig voor het maken van regenbogen, haken, weven, needle punch, breien of het maken van tassels en een mooie zachte fringe laag .
Klik hier om alle producten in onzeCombed Cotton Collectie te zien.

LINEN FLAMÉ

30% flamé linnen – 70% viscose
Een mix van linnen en viscose is een ideaal materiaal voor het weven van bv kleding omdat de toevoeging van viscose aan linnen, een zachtheid en elasticiteit meegeeft waardoor linnen soepeler valt, linnen is van zichzelf wat stug.

Flamé garen is gemaakt met een techniek die bestaat uit het handmatig spinnen, waardoor het niet gelijkmatig in dikte wordt, het zet het natuurlijke karakter van de vezel in de hoofdrol en krijgt hierdoor een fluffy luchtig karakter met een prachtige glans.
Klik hier om alle Linen Flamé producten te bekijken.

BUBBLY KATOEN

Bubbly Katoen ziet er uit als wol maar is gemaakt met 100% katoen! Dit maakt het ideaal voor kleding in de warmere maanden omdat het zacht en licht materiaal is.
Het heeft een bubbly, krullerig en fluffy uiterlijk en voelt heel fijn aan, het kriebelt niet zoals wol kan doen. Ook is het een fijn materiaal om textuur aan je weef project te geven
Klik hier om alle kleurtjes te zien.

Spread the love