UITLEG

Op dit moment voeren wij 7 verschillende katoencollecties, de afgelopen jaren hebben wij veel geleerd over de beschikbare katoencollecties. We weten nu wat belangrijk is voor ons EN onze klanten. Daarom zullen sommige collecties geheel worden stopgezet, sommige gedeeltelijk worden voortgezet en wordt er 1 prachtige nieuwe collectie aan ons assortiment toegevoegd. We hebben nog enkele gerecyclede katoenen producten over, maar deze zullen in de toekomst niet worden aangevuld. We hebben besloten dat we alleen 100% puur en natuurlijk katoen willen verkopen.. Dit omdat wij ons zorgen maken over het groeiende percentage polyester en andere plastic vezels die aan het katoen worden toegevoegd. Die vezels zijn zo klein dat je ze vaak niet ziet, maar ze zitten er wel, in de lucht die je inademt. Plastics zijn geen natuurproduct en je lichaam kan die niet zo makkelijk verwijderen als natuurlijke producten. Het kan zich gemakkelijk ophopen in je longen, met allerlei problemen tot gevolg. Onze persoonlijke ervaring is de reden voor deze beslissing.

Gebruik het hoofdmenu om naar de informatie over elk van de verschillende collecties te gaan.

Volg ons op instagram voor inspiratie @creadoodle
Volg ons op facebook voor inspiratie volgt!

WAT TE KIEZEN?

Omdat wij verschillende collecties van verschillende leveranciers aanbieden en iedere leverancier een andere standaard hanteert om de diameter van het product te meten, kan het erg lastig zijn om te kiezen wat je nodig hebt. We hebben geprobeerd je daarbij te helpen en hebben onze eigen standaard gemaakt voor alle collecties die beschikbaar zijn bij Creadoodle. Bij alle collecties staat de dikte vermeld in mm en wanneer u bijvoorbeeld 3 mm bestelt, ontvangt u een product van ongeveer 3 mm. Het is niet eenvoudig om het verschil tussen 3 mm en 3,5 mm te zien, maar we proberen zo nauwkeurig mogelijk te zijn! Voor de lengte, dikte en kleur van de touwen en het touw kan er een klein verschil zitten omdat het een natuurproduct is en ieder productieproces net iets anders kan zijn, bestel dus iets meer als het belangrijk is dat het voldoende is.

TOUW? GAREN? KOORD?

1-strengs? 3-strengs? ENKELE TWIST OF TWISTED? Je vindt op verschillende plaatsen verschillende verklaringen, maar het is niet zo moeilijk als je misschien denkt! – garen/koord/string is een bundel draden die lichtjes in elkaar zijn gedraaid tot een bundel, een koord of 1-laags. Het is een zacht product wat een heel mooi subtiel resultaat geeft en de vezels borstelen mooi uit voor een mooie fringe. Vaak gebruikt voor zachte fringe, kwastjes en franjes, ook favoriet onder wevers.

Touw bestaat uit een aantal bundels vezels (koord, garen) die in elkaar zijn gedraaid. 2-strengs ofwel 2-ply wanneer 2 strengen zijn gedraaid en 3-strengs / 3-ply wanneer 3 strenegen in elkaar zijn gedraaid en 1 touw vormen. Het is steviger, zeer duurzaam en zeer goed voor het maken van stukken die structuur nodig hebben, zoals geometrische stukken. Het is mogelijk om het touw te ontrafelen om een ​​fringe te maken met een permanentje -)

En er is gevlochten touw, dat is een nog steviger product dan het gedraaide touw. Waar gedraaid touw is gemaakt van een groep in elkaar gedraaide strengen, bestaat het gevlochten touw uit meerdere vezels of draden die samen zijn gevlochten om een ​​zeer duurzaam en robuust koord te creëren.

Koord is een naam voor zowel touw als touw. Sommigen zeggen misschien dat gevlochten touw koord is, maar uiteindelijk kun je precies degene gebruiken die je het leukst vindt. Er is geen goed of fout! Voor beginners zou ik aanraden om een ​​touw te gebruiken om de basisbeginselen te leren, omdat het je beter laat zien wat je doet. Een 1-ply garen/koord is erg zacht en als je eenmaal een stevige knoop hebt gemaakt, is deze moeilijk los te maken. Vragen staat vrij!

Het is belangrijk op te merken dat variaties in de dikte en lengte van katoenproducten vaak voorkomen vanwege de natuurlijke kenmerken van katoenvezels. Hoewel het gewicht van het product consistent blijft, kan de lengte met ongeveer 5 tot 10% variëren, omdat katoenvezels niet gelijkmatig dik zijn van het ene groeiseizoen tot het andere. Deze variatie is doorgaans te wijten aan factoren zoals weersomstandigheden, bodemkwaliteit en andere omgevingsfactoren die de katoengroei beïnvloeden. Producenten houden vaak rekening met deze variaties bij het instellen van het aantal meters voor hun katoenproducten, zodat ze qua gewicht en lengte zo nauwkeurig mogelijk zijn. Als consument is het essentieel om bij de aankoop van katoenproducten rekening te houden met deze natuurlijke variaties en er rekening mee te houden bij het plannen van uw projecten of aankopen.
De meeste van onze producten zijn gemaakt van 100% natuurlijk katoen. Wel bieden wij een aantal producten aan die gemaakt zijn met synthetische materialen: de metallics. Helaas kunnen deze producten niet gemaakt worden met natuurlijke materialen, maar deze wilden wij jullie niet onthouden!