Collecties Uitgelegd

Creadoodle katoen is beschikbaar in verschillende collecties in verschillende kwaliteiten en kleuren. Voor alle collecties wordt de dikte aangegeven in mm en wanneer je (bijvoorbeeld) 3 mm besteld, ontvang je ook ongeveer 3 mm. Het is heel lastig om het verschil te zien tussen 0.5 mm. 0.75 mm en 1 mm. Alle fabrikanten gebruiken verschillende maten voor hun producten, wij proberen om zo nauwkeurig als mogelijk te zijn.
De lengte, dikte en kleur van de touwen en koorden kan iets verschillen. Dit komt doordat katoen een natuurlijk product is en elk seizoen anders groeit door weersomstandigheden, vochtigheid, zonne uren, gebied enz. Elke productiegang zal dus een ander resultaat geven. Het is altijd slim om dus iets meer te bestellen dan je denkt nodig te hebben.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN touw en koord, 1-ply, 2-ply or 3-ply?
Je zult op verschillende sites verschillende antwoorden vinden, maar het is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt hoor.

Koord of String is een bundel van losse draadjes welke licht in elkaar gedraaid zijn om een koord te vormen, ofwel 1-ply. Het is een zacht product en geeft een fijn, zacht resultaat. Je kunt de eindjes makkelijk uitborstelen tot een mooie fringe laag. Vaak gebruikt voor zachte rijke wandkleden, kwastjes en fringe, zeker ook favoriet bij wevers.

Touw of Rope is is een groep koorden/string in elkaar gedraaid tot een touw, 2-ply wanneer 2 koorden in elkaar zijn gedraaid 3-ply wanneer 3 koorden in elkaar zijn gedraaid om 1 touw te vormen. Het is een stuk steviger en slijtvaster dan koord en heel geschikt voor het maken van wandkleden met structuur, zoals een geometrisch patroon. Het is mogelijk om de uiteindes uit te rafelen en borstelen tot een fringelaag met een permanentje -)
En dan is er het gevlochten touw, welke nog weer steviger is dan het gedraaide touw. Waar gedraaid touw is gemaakt door een aantal koorden in elkaar te draaien, is het gevlochten touw samengesteld uit draaidjes of kleine koordjes en elkaar te vlechten. Dit is een heel fijn product voor grote projecten maar ook voor regenbogen.

Het maakt niet uit of je gevlochten touw, gedraaid touw of koord kiest, het gaat om wat jij het mooist vindt of fijnste productvindt om mee te werken Het kan niet fout!
Voor beginners adviseer ik om touw te gebruien om de eerste basis knopen te leren omdat het beter zichtbaar maakt wat je doet. Een 1-ply koord is erg zacht en wanneer je een knoop hard aantrekt kunt je het er moeilijk weer uitkrijgen. Een goed begin kan zijn om deze DIY kit planthanger te maken om te leren knopen. Feel free to ask!

ATTENTIE!
De laatste tijd krijg ik vaak de vraag waarom mijn producten dikker zijn dan die in andere winkels. Dat is snel uitgelegd omdat het veel meer winstgevend is om een touw van 2 mm te verkopen als een 3 mm touw.

Om een beetje te kunnen inschatten of het product dat je wilt kopen ook daadwerkelijk dat is wat je gaat krijgen, kun je kijken naar het gewicht van het product.
Wanneer bijvoorbeeld 8 mm touw, 150 meter op een klos 3 kilo weegt, dan weet je dat het niet echt 8 mm kan zijn. Bij onze luxe collectie weegt een 8 mm touw van 150 meter lang bijna 5 kilo!
Dat maakt dat de prijs logischerwijze veel lager kan zijn. Het zal echter niet zijn wat je mag verwachten.


Omdat wij voornamelijk natuurlijke producten aanbieden, kunnen de diktes en kleuren elke productiegang iets afwijken.

Creadoodle vindt natuurlijke producten belangrijk! Al onze producten zijn 100% natuurlijk en of 100% gerecycled
Wanneer je met vezels (zoals bijvoorbeeld katoen) werkt, zullen kleine stofdeeltjes loskomen Deze stofdeeltjes zullen niet alleen op de vloer terecht komen, je zult ze ook inademen. Voor ons lichaam is het makkelijk om natuurlijke materialen te verwerken, maar synthetische/kunststof materialen kunnen voor veel problemen zorgen. Dat is waarom wij je adviseren om te kiezen voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen.

Het grootste deel van onze materialen zijn van 100% natuurlijk katoen, OEKOTEX100 katoen of gerecycled OEKOTEX100 katoen. Alle wol in de shop is 100% natuurlijk en organisch geverfd.
We hebben ook een klein assortiment producten welke niet 100% natuurlijk zijn, de metallics. Het is helaas niet mogelijk om deze te maken met natuurlijke producten, we willen ze je echter niet onthouden.

Hieronder kun je meer informatie vinden over onze collecties (beschikbare diktesm kwaliteit en materialen)

BASIC COLLECTIE

De Basis Collectie bied een variatie aan touw en koord gemaakt met 100% natuurlijk katoen, geproduceert in een kleine fabriek in Europa.
De producten in deze collectie zijn een goede keuze wanneer je kiest voor een goedkopere optie. De winding van de natural touwen is iets losser dan die van andere collecties, dat is voor het uitrafelen weer perfect.
Beschikbaar in vele kleuren, 1-ply, 3-ply en gevlochten, van 2 mm tot wel 15 mm dik, klik hier om alle producten in de Basic Collectie te zien

SOFT COLLECTIE

De Soft Collectie is een selectie van hoge kwaliteit koorden en touwen, gemaakt met 100% gerecycled en OEKTOEX100 geproduceerd katoen. Dit betekent dat het katoen geproduceerd is zonder het gebruik van giftige chemische middelen en dat maakt dat het geen schade brengt aan het milieu en jouw gezondheid.
Gemaakt in Europa, deze producten zijn erg zacht en perfect voor macrame, sieraden maken, weven, needle punch en haken.
Beschikbaar in 1-ply en 3-ply, van 2.5 tot 6 mm in meer dan 30 prachtige kleuren!
De gedraaide touwen van deze collectie hebben een steivige draai, wat resulteert in een prachtige dikke knoop. Datzelfde geldt voor de Luxe Collectie. De tripple twist van Bobbiny is wat dunner en heeft een minder stevige draai, wat natuurlijk een ander resultaat geeft.
Klik hier om alle producten in onze Soft Collectie te zien.

LUXE COLLECTIE

De producten in onze Luxe Collectie kun je herkennen aan de prachtige kleuren, de stevige winding van de touwen en de super dikke koorden. Deze collectie is de meest gebruikte collectie wereldwijd, en daarvoor is een goede reden. Het is perfect voor macrame en weven, het kamt ontzettend makkelijk en mooi uit, waardoor het de beste keuze is voor een mooie fringe en tassels (ofwel kwastjes).
Alle producten in deze collectie worden in Turkije voor ons gemaakt en hebben allemall het OEKOTEX100 label.
De naturel witte producten zijn 100% katoen en de gekleurde producten van 100% gerecycled katoen.
Klik hier om alle producten in onze Luxe Collectie te bekijken.
De gedraaide touwen van deze collectie hebben een steivige draai, wat resulteert in een prachtige dikke knoop. Dit is hetzelfde voor de Soft collectie. De tripple twist van Bobbiny is wat dunner en heeft een minder stevige draai, wat natuurlijk een ander resultaat geeft.

GIZA COLLECTIE

Ons mooiste product is onze Giza Collectie, 100% Egyptisch katoen. Wanneer het handmatig geplukt wordt krijgen de vezels minder te verduren. Dit zorgt ervoor dat ze langer en sterker blijven. Hierdoor kunnen de koorden gemaakt worden met langere fijnere vezels waardoor ze sterker, maar ook zachter en glanzender worden dan met een normale katoen. Het meest luxe bed linnen, handdoeken en kleding is gemaakt met dit prachtige product.
Het is niet altijd makkelijk om hieraan te komen dus ik ben er trots op jullie dit prachtige product te kunnen aanbieden.
Het is geproduceerd volgens OEKOTEX-100 standaard, klik hierom alle producten in onze Giza Collection te zien

BOBBINY COLLECTIE

Alle producten in deze collectie zijn gemaakt van gerecycled katoen. Geproduceerd in Polen met Oekotex 100 label, welke garandeerd dat de vezels vrij zijn van chemische en giftige stoffen en dus geen gevaar opleveren voor het milieu en onze gezondheid.
De 1-ply macrame koorden zijn prachtig en hebben de dikte als aangegeven. Wanneer je triple twist koopt houd dan rekening dat deze dunner is dan aangegeven ten opzichte van onze andere collecties en dat de draai wat minder stevig is dan die van onze Luxe en Soft collectie. Het zijn prima producten hoor!
Beschikbaar in vele kleuren, klik hierom alle producten in onze Bobbiny Collectie te bekijken.

GEKAMD KATOEN

Het grote verschil tussen normaal en gekamd katoen is dat de laatste een tweede proces ondergaat waarin de vezels extra gekamd worden om onzuiverheden te verwijderen. Hierdoor worden tot wel 15% van de vezels verwijderd waardoor alleen de langste en sterkste vezels overblijven Het grote voordeel van gekamd katoen is dat het goede kwaliteit is voor het maken van kleding omdat het heel slijtvast is en tegelijkertijd veel zachter aanvoelt. Ook houd verf beter en blijven de kleuren langer mooi.
Organic Cotton: Cotton guaranteed by the Global Organic Textile Standard (GOTS®) certification. GOTS label, verzekerd de gezondheid van alle mederwerkers in de keten van het vervaardigen van de vezels tot en met de eindgebruiker. Het hoogst mogelijke label dus.
In dit proces worden geen GMO gewassen gebruikt, geen pesticiden en of chemische kunstmesten. Het is gegarandeerd veilig en fair traid voor de producent en iedereen die ermee werkt. Het is het hoogst mogelijke label welke garant staat voor de respect voor mens en natuur.
Detox katoen betekend zonder gifstoffen in de hele productielijn. Geverfd zonder kankerverwekkende en allergene verfstoffen.
Deze collectie is beschikbaar in 0,5 mm, 1 mm, 2 mm en 4 mm. Prachtig voor het maken van regenbogen, haken, weven, needle punch, breien of het maken van tassels en een mooie zachte fringe laag .
Klik hier om alle producten in onzeCombed Cotton Collectie te zien.

BUBBLY KATOEN

Bubbly Katoen ziet er uit als wol maar is gemaakt met 100% katoen! Dit maakt het ideaal voor kleding in de warmere maanden omdat het zacht en licht materiaal is.
Het heeft een bubbly, krullerig en fluffy uiterlijk en voelt heel fijn aan, het kriebelt niet zoals wol kan doen. Ook is het een fijn materiaal om textuur aan je weef project te geven
Klik hier om alle kleurtjes te zien.