GEKAMD KATOEN

Het grote verschil tussen normaal en gekamd katoen is dat de laatste een tweede proces ondergaat waarin de vezels extra gekamd worden om onzuiverheden te verwijderen. Hierdoor worden tot wel 15% van de vezels verwijderd waardoor alleen de langste en sterkste vezels overblijven Het grote voordeel van gekamd katoen is dat het goede kwaliteit is voor het maken van kleding omdat het heel slijtvast is en tegelijkertijd veel zachter aanvoelt. Ook houd verf beter en blijven de kleuren langer mooi.
Organic Cotton: Cotton guaranteed by the Global Organic Textile Standard (GOTS®) certification. GOTS label, verzekerd de gezondheid van alle mederwerkers in de keten van het vervaardigen van de vezels tot en met de eindgebruiker. Het hoogst mogelijke label dus.
In dit proces worden geen GMO gewassen gebruikt, geen pesticiden en of chemische kunstmesten. Het is gegarandeerd veilig en fair traid voor de producent en iedereen die ermee werkt. Het is het hoogst mogelijke label welke garant staat voor de respect voor mens en natuur.
Detox katoen betekend zonder gifstoffen in de hele productielijn. Detox katoen betekend zonder gifstoffen in de hele productielijn. Geverfd zonder kankerverwekkende en allergene verfstoffen.
Deze collectie is beschikbaar in 0,5 mm, 1 mm, 2 mm en 4 mm. Prachtig voor het maken van regenbogen, haken, weven, needle punch, breien of het maken van tassels en een mooie zachte fringe laag .
Klik hier om alle producten in onze Gekamd Katoen Collectie te zien.