PREMIUM KATOEN

Premium Katoen zit in onze top 2 van collecties. Na Giza een welverdiende 2e plaats! Beter is te zeggen dat dit 2 winnaars zijn!
Dus naast Giza hebben we nu de Premium VIRGIN katoen collectie en beiden zijn het meest luxe katoen koord en touw wat er bestaat, beschikbaar in koord en touw.
GEEN polyester, GEEN platsics, Geen andere toevoegingen! Alleen 100% puur en natuurlijk katoen. Wij noemen het VIRGIN katoen 100% natuur! Met OEKO-TEX 2022OK2199 AITEX label.
We hebben lang gezocht naar een premium 100% katoen met een kwaliteit zo mooi en puur, sterk, zacht en glanzend, je kunt het bijna voelen in de foto’s

De vezels zijn gladder en langer waardoor het minder fluf heeft dan de gerecyclede katoenen. Dit is wat de garen en touwen hun sterkte en glans geeft. Je kunt ze heel gemakkelijk uitkammen tot een prachtige rijke fringe / tassels en in dat proces zullen minder vezeltjes / stofjes in de rondte vliegen. Het kan worden gebruikt voor macrame, weven, haken, needle punch en meer.
Wanneer je zoekt naar een premium vezel welke pure luxe uitstraalt… Dan heb je het nu gevonden!

Belangrijk om op te merken is dat variaties in de lengte van katoenen producten gebruikelijk zijn vanwege de natuurlijke kenmerken van katoenvezels. Terwijl het gewicht van het product consistent blijft, kan de lengte variëren met ongeveer 5 tot 10% omdat katoenvezels niet gelijkmatig dik zijn van het ene groeiseizoen naar het andere.

Deze variatie is doorgaans te wijten aan factoren zoals weersomstandigheden, bodemkwaliteit en andere milieufactoren die de groei van katoen beïnvloeden. Producenten houden vaak rekening met deze variaties bij het bepalen van de hoeveelheid meters per gewicht. Het wordt zo nauwkeurig mogelijk gedaan.

Als consument is het essentieel om op de hoogte te zijn van deze natuurlijke variaties bij het kopen van katoen garen, koord of touw en er rekening mee te houden dat je voor een project genoeg koopt.

100% katoen, GEEN andere stoffen als plastic, elastaan, nylon, synthetische materialen, polyester of acryl zijn toegevoegd, alleen puur katoen. Daardoor ook veiliger voor je gezondheid, want er zijn geen chemische en plastic vezels die in de rondte vliegen (om in te ademen) terwijl je met dit prachtige product werkt. Weet dat gerecycled katoen bestaat uit minimaal 30% polyester en plastics!!!!

Beschikbaar in vele mooie kleuren. De naturel wit / ecru is een heldere creamy off white. Dat is in onze ogen de grootste plus van deze collectie Of is het de sterkte van de vezels, de glans of de grote keuze in kleuren belangrijker? Wij zijn fan van deze collectie!